Oppvaskløsninger - Metos NO
-
Tilberedning
-
Koking
- Koking Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Kokegryter
- Matpumper
- Sous vide vannkjøler
- Trykkokeskap
- Ovner
- Koketopper
- Stekepanner
- iVario
- Pizza utstyr og pizza tilbehør
- Grill og restaurantutstyr
- Kontaktgriller, panini og takker
- Griller
- Frityrer
- Salamander og brødrister
- Pastakoker
- Sushimaskiner
- Pølsevarmeri
- Sirkulatorer
-
GN-kantiner og -brett
-
Matdistibusjon og mattransport
-
Servering og serveringslinjer
- Servering og serveringslinjer Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Buffet serie
- Varmeskuffer
- Varmerier
- Varmebenk med varm topplate
- Benk med varmeskap
- Kjølebrønner
- Kjølt skap
- Kjølebenker med skuffer
- Kjølebenker
- Pizzabenk
- Nøytrale skap
- Tallerkendispensere
- Vanndispensere
- GN deleskinner for brønner og skuffer
- Varmelamper og varmelister
-
Småutstyr servering
-
Displaymonter og kjølt serveringsmonter
-
Kaffe
-
Barutstyr og innredning
-
Isbiter og Iskrem / gelato
-
Kjøleutstyr og nedkjøling
-
Oppvask
- Oppvask Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Oppvaskmaskiner for glass
- Underbenk oppvaskmaskiner
- Frontmatet oppvaskmaskin
- Hetteoppvaskmaskiner
- Grytevaskere
- Granulatmaskiner
- Tunnelmaskiner
- Forvaskmaskiner for WD hettemaskiner
- Forvaskmaskiner for WD tunnelmaskiner
- Båndoppvaskmaskiner
- Brettoppvaskmaskin
- Vognvaskemaskin
- Multiwasher
-
Oppvask tilbehør og innredning
- Oppvask tilbehør og innredning Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Oppvaskkurver
- Bestikkbokser
- Innredning for underbenk maskiner
- Innredning for hettemaskiner
- Innredning for forvaskemaskiner
- Innredning for grovoppvaskmaskiner
- Innredning for tunelloppvaskmaskiner
- Sorteringsenheter for vaskerom
- Forspyledusjer
- Rengjøringsaggregat
- Damp- og høytrykksvasker
-
Vannfilter
-
Innredning
-
Traller og vogner
- Traller og vogner Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Bordvogner
- Serveringsvogner
- Hyllevogner
- Vogner for GN-kantiner
- Kurvvogner
- Dispenservogner
- Avdelingsservicevogn
- Redskapsvogn for kokegryter
- Brett- og bestikkvogner
- Multifunksjonell vogn
- Plattformtrall
- Bassengvogner
- Bioavfallsvogn og avfallsvogner
- Returvogn brett
- Returvogner
- Tallerkenvogner
- Melvogner og kryddervogner
- Skyllevogn for salat
- Specerivogn
- Vogner for transportkasser
- Løftevogner
- Vaskerivogner
-
Vaskeriutstyr
-
Outlet
- Outlet Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Tilberedning outlet
- Koking outlet
- Matdistibusjon og mattransport outlet
- Servering og serveringslinjer outlet
- Displaymonter og kjølt serveringsmonter outlet
- Kaffe outlet
- Barutstyr og innredning outlet
- Kjøleutstyr og nedkjøling outlet
- Oppvask outlet
- Innredning outlet
- Alle outlet produkter
-
Tilberedning
-
Koking
- Koking Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Kokegryter
- Matpumper
- Sous vide vannkjøler
- Trykkokeskap
- Ovner
- Koketopper
- Stekepanner
- iVario
- Pizza utstyr og pizza tilbehør
- Grill og restaurantutstyr
- Kontaktgriller, panini og takker
- Griller
- Frityrer
- Salamander og brødrister
- Pastakoker
- Sushimaskiner
- Pølsevarmeri
- Sirkulatorer
-
GN-kantiner og -brett
-
Matdistibusjon og mattransport
-
Servering og serveringslinjer
- Servering og serveringslinjer Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Buffet serie
- Varmeskuffer
- Varmerier
- Varmebenk med varm topplate
- Benk med varmeskap
- Kjølebrønner
- Kjølt skap
- Kjølebenker med skuffer
- Kjølebenker
- Pizzabenk
- Nøytrale skap
- Tallerkendispensere
- Vanndispensere
- GN deleskinner for brønner og skuffer
- Varmelamper og varmelister
-
Småutstyr servering
-
Displaymonter og kjølt serveringsmonter
-
Kaffe
-
Barutstyr og innredning
-
Isbiter og Iskrem / gelato
-
Kjøleutstyr og nedkjøling
-
Oppvask
- Oppvask Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Oppvaskmaskiner for glass
- Underbenk oppvaskmaskiner
- Frontmatet oppvaskmaskin
- Hetteoppvaskmaskiner
- Grytevaskere
- Granulatmaskiner
- Tunnelmaskiner
- Forvaskmaskiner for WD hettemaskiner
- Forvaskmaskiner for WD tunnelmaskiner
- Båndoppvaskmaskiner
- Brettoppvaskmaskin
- Vognvaskemaskin
- Multiwasher
-
Oppvask tilbehør og innredning
- Oppvask tilbehør og innredning Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Oppvaskkurver
- Bestikkbokser
- Innredning for underbenk maskiner
- Innredning for hettemaskiner
- Innredning for forvaskemaskiner
- Innredning for grovoppvaskmaskiner
- Innredning for tunelloppvaskmaskiner
- Sorteringsenheter for vaskerom
- Forspyledusjer
- Rengjøringsaggregat
- Damp- og høytrykksvasker
-
Vannfilter
-
Innredning
-
Traller og vogner
- Traller og vogner Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Bordvogner
- Serveringsvogner
- Hyllevogner
- Vogner for GN-kantiner
- Kurvvogner
- Dispenservogner
- Avdelingsservicevogn
- Redskapsvogn for kokegryter
- Brett- og bestikkvogner
- Multifunksjonell vogn
- Plattformtrall
- Bassengvogner
- Bioavfallsvogn og avfallsvogner
- Returvogn brett
- Returvogner
- Tallerkenvogner
- Melvogner og kryddervogner
- Skyllevogn for salat
- Specerivogn
- Vogner for transportkasser
- Løftevogner
- Vaskerivogner
-
Vaskeriutstyr
-
Outlet
- Outlet Vis alle produkter i kategorien
- Tilbake
- Tilberedning outlet
- Koking outlet
- Matdistibusjon og mattransport outlet
- Servering og serveringslinjer outlet
- Displaymonter og kjølt serveringsmonter outlet
- Kaffe outlet
- Barutstyr og innredning outlet
- Kjøleutstyr og nedkjøling outlet
- Oppvask outlet
- Innredning outlet
- Alle outlet produkter

Oppvaskmaskiner og oppvaskløsninger for profesjonelle kjøkken
Oppvask er en essensiell del av det profesjonelle kjøkkenet. Det dekker hele kjeden av hendelser fra retur av skitne tallerkener til lagring av rene, og inkluderer vask, rengjøring, flytting og sortering. Resultatet, altså rene tallerkener, er summen av flere elementer. Å kjenne til faktorene som påvirker vaskeresultatet, velge riktig utstyr og bruke og vedlikeholde det riktig er avgjørende for et vellykket resultat.
Mål for oppvask i profesjonelle kjøkken
Den absolutte renheten av miljøet, serviset og bestikket er en integrert del av en hyggelig spiseopplevelse og er også definert av myndighetene. De nordiske kostholds anbefalingene overvåkes i Finland av det finske mattilsynet. Overflaten på tallerkenen må være fri for synlig smuss og må ikke inneholde mer enn 100 mikrober. Tallerkenene må være tørre. Som en tommelfingerregel må tallerkenene være tørre innen ett minutt etter at de er tatt ut av maskinen.
Antallet og kvaliteten på tallerkenene som skal vaskes gir sine egne kriterier for håndtering av oppvasken. Sirkulasjonen av tallerkenene må være effektiv, sikker og ergonomisk for arbeiderne. Håndløftede belastninger, som kurver og stabler med tallerkener, må ikke være for tunge. Lave støynivåer, god belysning, ventilasjon og riktig arbeidstemperatur er også essensielt for et hyggelig arbeidsmiljø.
Målet med oppvasken er å produsere rene tallerkener på kortest mulig tid, på den mest kostnadseffektive måten og i et hyggelig arbeidsmiljø.



En velfungerende oppvaskavdeling i et profesjonelt kjøkken
Utformingen av en oppvaskseksjon bør ta hensyn til faktorer som typen kjøkken, dvs. om det er en restaurant, personalmatsal, skole eller sykehus, antall spisende, antall tallerkener og redskaper og sirkulasjonshastigheten, formen og materialene på tallerkenene, plassen og tilgangen til oppvaskseksjonen, samt tid og kostnad for vask.
Oppvask i et profesjonelt kjøkken er en helhet, hvor oppvaskmaskinen kun er én del – men en viktig en. Oppvasksystemet inkluderer retur av tallerkener til vaskeområdet, fjerning av matavfall, sortering og stabling av tallerkener, vask, skylling og tørking, samt lagring og flytting av tallerkener til serveringsstasjoner.
Disse aktivitetene er knyttet sammen i en kontinuerlig, fleksibel operasjonskjede. Løsningsmodellen utformes alltid sak til sak.
Oppvask bruker mye vann, elektrisitet og vaskemidler. Valg av oppvaskløsninger kan ha stor betydning for miljømessige på kjøkkenet.

Hvilken oppvaskmaskin er best for ditt profesjonelle kjøkken?
Oppvaskmaskiner for profesjonell bruk er delt inn i forskjellige kategorier. Noen ganger kan det være en utfordring å velge riktig maskin for ditt profesjonelle kjøkken, da det finnes mange forskjellige kategorier og innen hver kategori er det mange forskjellige modeller. Å velge riktig maskin vil tjene brukeren best, så det lønner seg å bli kjent med de forskjellige alternativene og deres funksjoner.
Underbenk monterte oppvaskmaskiner er et praktisk valg for små rom som barer og barnehager, og er egnet for å vaske glass og tallerkener. Hettemaskiner tilbyr en ergonomisk løsning for mellomstore og store profesjonelle kjøkken. Grytevaskere er designet for store profesjonelle kjøkken hvor store tallerkener og utstyrsdelene vaskes. Granulatvaskere bruker biologisk nedbrytbare granuler for å fjerne fastsittende smuss og er egnet for tunge vaskeoppgaver. Tunellmaskiner er effektive kapasitetsløsninger for storkjøkken, og optimaliserer vann- og energiforbruket. Båndmaskiner er fleksible, høy-kapasitetsmaskiner som kan tilpasses kundens behov.
Sørg for rene tallerkener med kvalitetsredskaper
I tillegg til oppvaskprosesser må verktøyene være i god stand. En riktig valgt oppvaskkurv støtter kjøkkenhygiene og arbeidsergonomi. Utformingen av bunnen av kurven bør tillate vann å spraye på tallerkenene, men samtidig forhindre både vann og løst smuss fra å samle seg i strukturen. En solid kurvstruktur holder kurven stabil og robust, noe som gjør det lettere å flytte og bære kurven under belastning.
Les mer:

For et lite eller mellomstort kjøkken med 10-250 daglige porsjoner, kan en oppvaskavdeling opprettes rundt en hetteoppvaskmaskin. Brettene lastes av ved å sortere tallerkenene i kurver og transportere dem gjennom forvaskprosessen til en hetteoppvaskmaskin i hjørnet. I et restaurantkjøkken kan en sette inn en underbenkt oppvaskmaskin for glassvask, hvor glassene blir skinnende rene for direkte bruk med omvendt osmose, selv uten separat polering.

For et mellomstort kjøkken med 250-500 daglige porsjoner, kan en oppvaskavdeling opprettes rundt hetteoppvaskmaskiner. Tallerkenene sorteres på forvaskbordet i kurver og transporteres gjennom forvaskprosessen til hetteoppvaskmaskinene. De to oppvaskmaskinene kan brukes til å justere vaskekapasiteten etter behov, for eksempel kan en brukes til å vaske skitne tallerkener og den andre til å vaske glass, eller en kan slås av i perioder med lav trafikk. Dette er spesielt populært på steder med stor sesongvariasjon. I restaurantkjøkken kan en sette inn en underbenk oppvaskmaskinen for glassvask, hvor glassene blir skinnende rene for direkte bruk med omvendt osmose – selv uten separat polering.

Retur av tallerkener for et distribusjonskjøkken med 300-500 porsjoner håndteres godt av en mindre tunell maskin. I oppvaskreturen transporterer transportbåndet automatisk de fulle kurvene gjennom forvaskmaskinen til tunell maskinen, hvor tallerkener og redskaper enkelt kan sorteres for lagring eller transport. Det er et dedikert manuelt punkt for forvask av matlagings- og serverings utstyr.

Retur av rundt 500 lunsjtallerkener kan håndteres godt med en mindre tunell maskin. I oppvaskreturen transporterer et transportbånd automatisk de fulle kurvene gjennom forvaskmaskinen til tunell maskinen, hvor tallerkener og redskaper enkelt kan sorteres for lagring eller transport. Oppvasken støttes av en grytevasker eller granulatvasker for vask av større og skitnere tallerkener.

I et profesjonelt kjøkken hvor mer enn 1 000 porsjoner håndteres og returneres, kan oppvaskreturen implementeres på en fleksibel måte for både kunden og kjøkkenpersonalet. Et transportbånd transporterer automatisk fulle kurver gjennom en forvaskmaskin til en tunell maskin, som kan ha flere vasketanker og f.eks en mellomskylling. På slutten av maskinen er det en trippelskylling for å sikre en jevn og grundig skylling uten å sløse med vann. Skitne og flekkete tallerkener vaskes separat i en granulatvasker, som letter vasken av kokekar og serveringsbeholdere.

De skitne tallerkenene på brettene sorteres og vaskes enkelt med en brett- og bestikkmaskin, en brett maskin og en tunell maskin. Glass og kopper sorteres i kurver for transport til transportbåndmaskinen, og tallerkener plasseres på beltet til brett maskinen. Brett og tallerkener transporteres langs et bånd til de riktige typene maskiner. Bestikkvaskeren støttes av en bestikksorterer, som sparer manuell sortering av bestikk.

For et lite eller mellomstort kjøkken med 10-250 daglige porsjoner, kan en oppvaskavdeling opprettes rundt en hetteoppvaskmaskin. Brettene lastes av ved å sortere tallerkenene i kurver og transportere dem gjennom forvaskprosessen til en hetteoppvaskmaskin i hjørnet. I et restaurantkjøkken kan en sette inn en underbenkt oppvaskmaskin for glassvask, hvor glassene blir skinnende rene for direkte bruk med omvendt osmose, selv uten separat polering.

For et mellomstort kjøkken med 250-500 daglige porsjoner, kan en oppvaskavdeling opprettes rundt hetteoppvaskmaskiner. Tallerkenene sorteres på forvaskbordet i kurver og transporteres gjennom forvaskprosessen til hetteoppvaskmaskinene. De to oppvaskmaskinene kan brukes til å justere vaskekapasiteten etter behov, for eksempel kan en brukes til å vaske skitne tallerkener og den andre til å vaske glass, eller en kan slås av i perioder med lav trafikk. Dette er spesielt populært på steder med stor sesongvariasjon. I restaurantkjøkken kan en sette inn en underbenk oppvaskmaskinen for glassvask, hvor glassene blir skinnende rene for direkte bruk med omvendt osmose – selv uten separat polering.

Retur av tallerkener for et distribusjonskjøkken med 300-500 porsjoner håndteres godt av en mindre tunell maskin. I oppvaskreturen transporterer transportbåndet automatisk de fulle kurvene gjennom forvaskmaskinen til tunell maskinen, hvor tallerkener og redskaper enkelt kan sorteres for lagring eller transport. Det er et dedikert manuelt punkt for forvask av matlagings- og serverings utstyr.

Retur av rundt 500 lunsjtallerkener kan håndteres godt med en mindre tunell maskin. I oppvaskreturen transporterer et transportbånd automatisk de fulle kurvene gjennom forvaskmaskinen til tunell maskinen, hvor tallerkener og redskaper enkelt kan sorteres for lagring eller transport. Oppvasken støttes av en grytevasker eller granulatvasker for vask av større og skitnere tallerkener.

I et profesjonelt kjøkken hvor mer enn 1 000 porsjoner håndteres og returneres, kan oppvaskreturen implementeres på en fleksibel måte for både kunden og kjøkkenpersonalet. Et transportbånd transporterer automatisk fulle kurver gjennom en forvaskmaskin til en tunell maskin, som kan ha flere vasketanker og f.eks en mellomskylling. På slutten av maskinen er det en trippelskylling for å sikre en jevn og grundig skylling uten å sløse med vann. Skitne og flekkete tallerkener vaskes separat i en granulatvasker, som letter vasken av kokekar og serveringsbeholdere.

De skitne tallerkenene på brettene sorteres og vaskes enkelt med en brett- og bestikkmaskin, en brett maskin og en tunell maskin. Glass og kopper sorteres i kurver for transport til transportbåndmaskinen, og tallerkener plasseres på beltet til brett maskinen. Brett og tallerkener transporteres langs et bånd til de riktige typene maskiner. Bestikkvaskeren støttes av en bestikksorterer, som sparer manuell sortering av bestikk.