Professional dishwashing

Oppvaskmaskiner og oppvaskløsninger for profesjonelle kjøkken

Oppvask er en essensiell del av det profesjonelle kjøkkenet. Det dekker hele kjeden av hendelser fra retur av skitne tallerkener til lagring av rene, og inkluderer vask, rengjøring, flytting og sortering. Resultatet, altså rene tallerkener, er summen av flere elementer. Å kjenne til faktorene som påvirker vaskeresultatet, velge riktig utstyr og bruke og vedlikeholde det riktig er avgjørende for et vellykket resultat.

 

Mål for oppvask i profesjonelle kjøkken

 

Den absolutte renheten av miljøet, serviset og bestikket er en integrert del av en hyggelig spiseopplevelse og er også definert av myndighetene. De nordiske kostholds anbefalingene overvåkes i Finland av det finske mattilsynet. Overflaten på tallerkenen må være fri for synlig smuss og må ikke inneholde mer enn 100 mikrober. Tallerkenene må være tørre. Som en tommelfingerregel må tallerkenene være tørre innen ett minutt etter at de er tatt ut av maskinen.

Antallet og kvaliteten på tallerkenene som skal vaskes gir sine egne kriterier for håndtering av oppvasken. Sirkulasjonen av tallerkenene må være effektiv, sikker og ergonomisk for arbeiderne. Håndløftede belastninger, som kurver og stabler med tallerkener, må ikke være for tunge. Lave støynivåer, god belysning, ventilasjon og riktig arbeidstemperatur er også essensielt for et hyggelig arbeidsmiljø.

Målet med oppvasken er å produsere rene tallerkener på kortest mulig tid, på den mest kostnadseffektive måten og i et hyggelig arbeidsmiljø.

Anssi Kaikkonen professional dishwashing
De sier at kjøkkenet er hjertet i hjemmet. Selv i profesjonelle kjøkken er det aktivitetsknutepunktet hvorfra, som hjertet, næring pumpes til kundene gjennom rettene. I denne metaforen er oppvaskmaskinen lungene som lar kjøkkenet puste. Med nøye oppvask blir tallerkenene rengjort etter bruk og er klare igjen til å bære mat trygt.
Les blogginnlegg

En velfungerende oppvaskavdeling i et profesjonelt kjøkken

Utformingen av en oppvaskseksjon bør ta hensyn til faktorer som typen kjøkken, dvs. om det er en restaurant, personalmatsal, skole eller sykehus, antall spisende, antall tallerkener og redskaper og sirkulasjonshastigheten, formen og materialene på tallerkenene, plassen og tilgangen til oppvaskseksjonen, samt tid og kostnad for vask.

Oppvask i et profesjonelt kjøkken er en helhet, hvor oppvaskmaskinen kun er én del – men en viktig en. Oppvasksystemet inkluderer retur av tallerkener til vaskeområdet, fjerning av matavfall, sortering og stabling av tallerkener, vask, skylling og tørking, samt lagring og flytting av tallerkener til serveringsstasjoner.

Disse aktivitetene er knyttet sammen i en kontinuerlig, fleksibel operasjonskjede. Løsningsmodellen utformes alltid sak til sak.

Oppvask bruker mye vann, elektrisitet og vaskemidler. Valg av oppvaskløsninger kan ha stor betydning for miljømessige på kjøkkenet.

Ammattikeittiössä astianpesu kuormittaa eniten ympäristöä.

Hvilken oppvaskmaskin er best for ditt profesjonelle kjøkken?  

 

Oppvaskmaskiner for profesjonell bruk er delt inn i forskjellige kategorier. Noen ganger kan det være en utfordring å velge riktig maskin for ditt profesjonelle kjøkken, da det finnes mange forskjellige kategorier og innen hver kategori er det mange forskjellige modeller. Å velge riktig maskin vil tjene brukeren best, så det lønner seg å bli kjent med de forskjellige alternativene og deres funksjoner.

Underbenk monterte oppvaskmaskiner er et praktisk valg for små rom som barer og barnehager, og er egnet for å vaske glass og tallerkener. Hettemaskiner tilbyr en ergonomisk løsning for mellomstore og store profesjonelle kjøkken. Grytevaskere er designet for store profesjonelle kjøkken hvor store tallerkener og utstyrsdelene vaskes. Granulatvaskere bruker biologisk nedbrytbare granuler for å fjerne fastsittende smuss og er egnet for tunge vaskeoppgaver. Tunellmaskiner er effektive kapasitetsløsninger for storkjøkken, og optimaliserer vann- og energiforbruket. Båndmaskiner er fleksible, høy-kapasitetsmaskiner som kan tilpasses kundens behov.

Les mer om oppvaskmaskintyper

Sørg for rene tallerkener med kvalitetsredskaper

 

I tillegg til oppvaskprosesser må verktøyene være i god stand. En riktig valgt oppvaskkurv støtter kjøkkenhygiene og arbeidsergonomi. Utformingen av bunnen av kurven bør tillate vann å spraye på tallerkenene, men samtidig forhindre både vann og løst smuss fra å samle seg i strukturen. En solid kurvstruktur holder kurven stabil og robust, noe som gjør det lettere å flytte og bære kurven under belastning.

Les 10+1 tips om hvordan du kjenner igjen en oppvaskkurv av høy kvalitet

Les mer:

Blogg: Oppvask – kjøkkenets lunge

Oppvaskmaskinrengjøring – ren maskin, rene tallerkener

Ergonomien til en hetteoppvaskmaskin er formet av arbeidsstasjons tenkning

Oppdag vårt utvalg av oppvaskmaskiner i vår nettbutikk.

Kontakt oss for for mer informasjon om våre oppvaskmaskiner og løsninger