+47 924 28 860 

Hold dine profesjonelle kjøkkenutstyr i topp stand – spar penger og miljø

14.02.24 12:07
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Tilaa huolto Metos Huollon palvelukeskuksesta, p. 020 300 300

Når det kommer til profesjonelle kjøkkenmaskiner er miljøaspektet mer relevant enn noen gang. Ved innkjøp er det viktig å tenke på hele livssyklusen til maskinen, fra produksjon til vedlikehold og resirkulering. I Norge er levetiden på slike maskiner lang, noe som gjør at regelmessig vedlikehold er avgjørende både for lommeboken og miljøet.

 

I følge våre livssyklusanalyser er opptil 99 % av en maskins totale miljøpåvirkning konsentrert i løpet av levetiden. Vedlikehold og ytelse har direkte effekt på miljøpåvirkning, og leverandørens miljøengasjement spiller en indirekte rolle.

Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk av strøm, vann og rengjøringsmiddel. I tillegg er energiforbruket til ventilasjon, oppvarming og kjøling inkludert i kjøkkenets totale energiforbruk. Disse faktorene påvirker hverandre gjensidig. For eksempel en induksjonstopp som kan redusere spillvarmen på kjøkkenet og dermed påvirke ventilasjons- og kjøleenergiforbruket betydelig.

Vedlikeholdsbehovet påvirkes av driftstimene

Nye maskiner er optimalisert for ytelse og miljøeffektivitet. Over tid og under drift slites komponenter, materialer eldes og kalkavleiringer i vann påvirker energitapet.

For eksempel kan skader eller forseglingsproblemer på kjøleskapsdøren føre til varmelekkasje, noe som tvinger kjøleskapet til å jobbe hardere og lenger for å opprettholde riktig temperatur. Dette gir økt energiforbruk og for tidlig slitasje på utstyret.

Lignende problemer kan oppstå med andre maskiner som for eksempel oppvaskmaskiner hvor skader på tetning av avløpsrøret fører til økt vannforbruk og kalkavleiringer på varmeelementene reduserer maskinens effektivitet og øker strømforbruket.

Regelmessig vedlikehold reduserer miljøbelastningen

Regelmessig vedlikehold av maskiner i løpet av livssyklusen minimerer miljøpåvirkningen og bevarer ytelsen. Daglig rengjøring og vedlikehold i henhold til produsentens anvisninger er viktig. Noen operasjoner kan kreve assistanse fra en sertifisert servicetekniker for å sikre sikkerheten og effektiviteten til maskinene.

Gjennom jevnlig vedlikehold, som erstatter slitte deler, avkalker og renser, sikres det at maskinene fungerer effektivt og sikkert. Intervallene for vedlikehold avhenger av bruksmiljøet og typen maskiner.

Investering i regelmessig vedlikehold reduserer ikke bare miljøpåvirkningen, men øker også påliteligheten og levetiden til maskinene. I tillegg reduseres behovet for uforutsette og kostbare reparasjoner.

Hos Metos er hele vårt spekter av tjenester i tråd med ISO 14001 miljøsertifisering. Vi streber etter å optimalisere energi-, vann- og rengjøringsmiddelforbruket i produktene våre, og vi tar miljøhensyn i produksjonsprosessen vår ved å minimere avfall og resirkulering av materialer.

Les mer om vedlikehold:
Trondheim
How Metos keeps Trondheim’s public kitchen running
Pincho Nation
Pincho Nationåpnet våren 2024 i Kristiansand i det flotte bygget øverst i markens
Koteng kantine Trondheim
Fremtidsrettet personalkantine på den gamle travbanetomten i Trondheim. 
Filip Sajler
HOPI Chef Tech Center – Where Culinary Work and Innovations Meet
Opplæring er alltid en del av kjøpet av et nytt Metos-apparat
Metos' opplæringstjeneste gir verktøy og nye perspektiver for profesjonelle kjøkken.
Netthandel 1 til 5 av 27